Ett sjukhus vid varje katedral

I veckan ska jag medverka i en gymnasieklass religionslektion. Det ska bli roligt! Idag har jag jobbat en del med vad jag ska säga och stötte på följande sak; vid konciliet i Nicaea, år 325, beslutade man att varje stad som hade en katedral skulle också ha ett sjukhus. Alltså den kristna kyrkan tog detta beslut vid sitt första ekumeniska koncilium utöver att man slog fast den nicenska trosbekännelsen.

I den kristna kyrkan har ju genom alla tider diakonin varit viktig, det kristna omhändertagandet, det kanske är dags för kyrkan i Sverige idag att göra mer av detta konkreta och inte bara låta staten och företag sköta det som ”vi” gjort i alla tider?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.