Nog med Bibeltexter?

clergy dead after Easter

Knappast, men min användning av dem har vid något tillfälle fått funka som hjälp vis brist på tid eller inspiration. Så inte igår dock, den texten kom så lägligt till pass i en diskussion på Facebook.

Påsken och hela den kristna tron hänger på att Jesus uppstod från de döda. Att han som påstod sig vara både människa och Gud var det. Den kristna tron har i sin kärna ett historiskt skeende och inte filosofi eller något annat.

Det betyder inte att filosofi är viktigt, men den kristna tron grundar sig på bekännelsen att ”Jesus Kristus är uppstånden!” För det backar upp allt han gjort och sagt, eftersom man inte kan uppstå från de döda. Men man kan inte en massa annat heller. Tex att hävda att man är Gud, kan förlåta synder, hela sjukdomar och till och med uppväcka från de döda.

Då är man antingen fel ute eller så har man rätt. Uppstod Jesus från de döda så stämmer allt det där.

Det är därför vi tex ytterst inte kan förklara hur nattvarden blir Jesus kropp och blod. Men vi tror det eftersom Jesus sa det. Alltså, historiska händelser som ligger till grund för mycket av kristen tro.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.