Varning för ordflatulens

bäst du inte badar här idag

Dåren bryr sig inte om insikt, han vill bara lufta egna åsikter. (Ordspråksboken 18:2)

Det kan tyckas motsägelsefullt att använda ett sånt här ordspråk i en blogg som deltar i bloggutmaningen #blogg100 (att blogga varje dag i 100 dagar from 1 mars).

Men jag tror inte att det betyder att man måste vara tyst, för att följa rådet. Därmed inte sagt att tystnad har sin plats. Och framför allt att vår tid är en tid som gör oss väldigt upptagna av oss själva.

Samtidigt är frågan, hur blir man vis om man inte stöter och blöter sina tankar?

Jag tänker att det hela beror på hur man gör det, för man ut sina tankar som eviga sanningar (åtminstone för mig) och inte tål att bli emotsagd. Ja, då händer inte mycket. Men om ödmjukheten att ta in andras svar finns, så blir man visare även de gånger som invändningen man fick var felaktig.

Därför vill jag passa på att uppmuntra er kära läsare att inte tjuvhålla på era övertygelser utan stöt och blöt dem i olika sammanhang och låt den sida du inte är överens med komma till tals, så du mognar och blir skarpare.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.