Partipolitik i kyrkan – cirkus absurd

Om du röstar på Socialdemokraterna i kyrkovalet, så stödjer också indirekt Sverigedemokraterna närvaro där. Detsamma gäller förstås om du röstar på någon annan nomineringsgrupp som har riksdagskoppling.

Det är inte märkligt eller konstigt att Sverigedemokraterna använder sig av Svenska kyrkans eget val för att få en plattform inför riksdagsvalet, det var inte konstigt förra gången (då de sedan kom in i riksdagen) och inte heller konstigt i år. För det gör alla andra partier också. Enda anledningen till att det blir sådant ståhej är för att Sverigedemokraterna har en unken människosyn. Men principen är densamma som att kyrkovalet är en del i sossarnas kampanj för att försöka vinna riksdagsvalet nästa år. Unket det med, eller hur?

Samma dag vi fått ut Sverigedemokraterna ur kyrkomötet är samma dag vi har fått ut Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, FiSK och alla de andra. Inte förrän dess, så låt oss hjälpas åt att få den dagen att komma ett steg närmare. Därför vill jag uppmana alla att rösta på nomineringsgrupperna utan riksdagspolitiska kopplingar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.