Godfredag

Missade att blogga i onsdags. Det berodde på mitt beslut att blogga på kvällen innan jag somnar. I onsdags somnade jag innan jag bloggade.

Idag är det Långfredag, den dag då vi kristna firar att Jesus dog för våra synder, så vi kan försonas med Gud.

Det är en dubbelhet i dagen, en slags spänning. Jag hade länge svårt att förstå varför jag skulle vara ledsen eller så på den här dagen. Alla andra dafar är ju annars budskapet just evangeliet om att Jesus har dött för våra synder. Men dagen det skedde är inte bara positiv. WTF?

Men när jag blev vuxen (ja, det tog så lång tid innan jag insåg detta) så fattade jag till slut att det sorgesamma med Långfredagen är att det behövde ske. Att världen är så ond, att det sker så mycket dåligt och jag att jag är en del av det. Det andra sorgesamma med det är just Jesus lidande, att han led.

Men det är samtidigt som engelsmännen säger ”Good Friday”. God fredagskväll!