Seriebloggare

Associationen till det ordet ligger närmare seriemördare än att man upprepat bloggar om samma sak. Vilket jag är ute efter är nog rätt lätt att gissa, dock.

Att blogga spontana tankar och sådant man funderar kring går både bra och dåligt har jag märkt under den här bloggutmaningen. Att gå på inspiration kan så småningom leda till deseperation och för läsaren uttråkning för risken är att ämnena och uttryckssätten blir för lika varandra. Eller att bloggen blir rätt slätstruken och (i negativ bemärkelse) ”lagom”. Och det vill jag ju inte!

Så en sådan sak jag tänkte göra, är att ta fasta på detta med att blogga flera inlägg i serie om samma ämne. På sätt och vis gör jag det redan genom att jag bloggar predikningar här på bloggen.

Jag kommer kanske testa lite olika sådana saker här, så får vi se vad som fastnar. Den första jag tänkte testa är att lyfta fram tankar medan jag läser en bok.

mqTiY7tXHYewsdyRkWDcmqw
pastorpreach

Christian Liturgy – Catholic and Evangelical, det är en bok om liturgins historia av en amerikansk luthersk pastor. Den har bra betyg på Amazon och jag har fått tipset från min kollega Martin. Den lämpar sig nog rätt väl till att läsas lite som en uppslagsbok, men jag tänkte åtminstone göra ett försök att läsa den rätt genom. Vi får helt enkelt se hur det går!

Det hela kommer (tror jag) ta sig uttryck i att jag skriver reflektioner kring det jag läser här på bloggen, möjligen citerar jag bitar som är relevanta. Men det är alltså inte en fortlöpande recension jag gör här, utan jag delar lite av mina tankar längs med vägen. Känn dig fri att dela med dig av dina i kommentarsfältet!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.